Viktigt med konstant förändring

Som en konstnärlig person så vill jag gärna omge mig med fina och spännande saker. Självklart vill de allra flesta det, men det är ändå lite extra viktigt för den som sysslar med konst, då en spännande inredning gör att det blir enklare att hitta inspiration. Inspiration är någonting som inte alltid är så lätt att sparka igång. Det är lätt hänt att man sitter där i flera timmar utan att få en endaste idé. Kan man då titta runt i sin bostad och se olika intressanta mönster och former så blir det betydligt enklare. Inspiration handlar nämligen om att stjäla, men göra det på ett sådant vis att själva inspirationskällan inte märks.

Ibland händer det att inspirationen kommer av sig själv, men det normala är att man måste arbeta med den. Jag tror det är det som skiljer de flesta framgångsrika konstnärer från de som inte lyckas. Mindre lyckade konstnärer verkar tro att inspiration kommer från gud, och det enda man kan göra är att vänta på den, medan sanningen är att man måste arbeta på att få den att flöda.

Viktigt med konstant förändring
Av den anledningen så försöker jag konstant förnya mitt hem. Inte alltid med så jättestora saker, men lite här och där då och då. För den som ser min bostad varje dag så är förändringen mer eller mindre omärkbar men den som inte varit här på ett år eller så ser direkt att det har hänt mycket. Jag tror överlag det är dåligt att inte förändra, och att det då är lätt hänt att man fastnar i gamla hjulspår. Förändring och utveckling är viktigt!

hissgardin

Snyggt mönster!

Den senaste förändringen är att jag bytt ut gardinerna i min ateljé mot nya hissgardiner. De har ett spännande och fint mönster eftersom jag tycker att det är snyggt med hissgardiner som har mönster. Mönstret är Hasta Gammelträ, som har ett slitet och rustikt utseende som det är lätt att förlora sig i. Perfekt för de stunder då jag behöver inspiration, det är bara att stirra på dem och tänka och så kommer idéerna som ett brev på posten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *