Vem är jag?

Eftersom jag inte tycker om att skapa en bild av mig själv genom att presentera mig har jag valt att göra på ett annat sätt. Enligt mig skiner de viktiga egenskaperna ändå igenom, och vet man för mycket om en människa innan denne hinner visa sitt verkliga jag så kan man skapa fördomar som i värsta fall förstör vänskapen innan den ens har hunnit börja. Detta beror på att det finns olika samhällsklasser i vår värld, och det finns också en uppfattning om att vissa människor tyvärr är mer värda än andra. Om man lägger på sina egna värderingar på en människa innan man gett denne en chans kommer man att placera människan i ett fack, och när man väl gjort det är det väldigt svårt att ändra det.

Det ligger i vår natur att lägga i fack. Vi tycker om saker som vi är vana vid, och när något bryter mot mönstret känner vi att vi tappar kontrollen. Jag säger inte att det är fel, men jag tycker att man ska försöka utmana sig själv att gå utanför sin trygga värld och våga se på saker med andra ögon. Kanske får man nya insikter som man inte alls skulle fått om man hade valt att lägga i fack, och kanske lär man sig något på vägen. Jag skulle vilja påstå att man alltid lär sig något på vägen, man vet bara inte alltid om vad det är.

Så jag ska be mina vänner att beskriva mig i ord och sedan ska jag visa er orden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *