Om VEBO

Hej och välkommen till VEBO!

Jag heter Veronica Borelius och det här är min portfolioblogg där jag delar med mig av mina verk och kommenterar konst och aktuella händelser. Lite vardag blir det också. VEBO är min artistsignatur och det är helt enkelt de två första bokstäverna i mitt för- och efternamn. VEBO är med andra ord jag. Här berättar jag lite mer om mig själv och om bloggen.

Jag kallar mig själv för konstnär och det är ju ett väldigt brett begrepp. Man brukar säga att skönheten ligger i betraktarens öga, och det stämmer i allra högsta grad när det gäller konst. För många är konst en målad tavla, men konst kan vara nästan vad som helst. Går det avgöra vad som är konst och vad som inte är konst? Finns det bra och dålig konst? Vem bestämmer vad som är bra konst? Måste man tycka om all konst för att kunna uppskatta den? Det här är frågor som jag tar upp här i bloggen.

Jag vill få människor att tänka till om konst och jag vill öppna andras ögon för nya sätt att se på konst. Konst är för mig alltid en kommunikation mellan konstnären och omvärlden. Det finns ingen konst som är helt stum och känslolös. All konst representerar på ett eller annat sätt en känsla och ett budskap. Ibland är det en trevlig känsla och ibland är det en hemsk känsla, och för mig är den konst som berör mig starkt den allra bästa – oavsett vilken form den kommer i. För mig finns det inte bra eller dålig konst utan helt enkelt bara olika uppfattningar.

Mitt eget konstnärskap är ganska splittrat och jag gör lite av varje skulle man kunna säga. Jag håller på en hel del med fotografi och även lite med skulptering och målning. Jag tycker om att uttrycka mig i bilder, former, färger och symboler. Min konst är enkel att se på eftersom man har ett fysiskt ting framför sig, men det betyder inte att den alltid är enkel att förstå. Jag tycker om att skapa diskussion och uppskattar alltid kritik och kommentarer när det gäller mina egna verk.

Varmt välkommen att följa mig!