Olika sätt att arbeta med färg

Det finns många olika sätt att arbeta med färg. Jag tycker om att måla med en pensel, vilket väl är ganska vanligt. Ibland målar jag med en svamp, med fingrarna, med ett blomblad, med en fjäder eller med något annat som jag hittar. Det händer att jag går förbi något och får en idé om att måla med det, och ibland går jag helt sonika runt och letar efter saker att måla med.

Man kan skapa väldigt härliga effekter genom att använda sig av olika redskap när man målar. Vissa saker gör färgen mjuk, andra saker gör färgen hård. När man till exempel målar med ett blomblad måste man bara väldigt försiktig och mjuk. Det går helt enkelt inte att trycka för hårt för då går bladet sönder eller så målar man med fingrarna istället. Målar man med en fjäder kan man använda den hårda delen och den mjuka delen och få olika effekter beroende på hur hårt eller löst man trycker och på vilket sätt man använder fjädern.

Här kommer ett filmklipp på en gatukonstnär som verkligen hanterar färg på ett spännande sätt. Han använder sprayburkar, tidningar och vad jag tror är rakblad för att skapa olika typer av mönster. Resultatet blir en otroligt vacker tavla, och det är väldigt skickligt att han är så snabb och säker på handen. Jag älskar att se på när gatukonstnärer målar. Det är roligt att se deras olika stilar och tekniker och jag får alltid inspiration på ett eller annat sätt. Ta en titt på klippet nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *