Manligt & kvinnligt?

Manschettknappar är någonting som väldigt mycket förknippas med män och manligt mode, men behöver det verkligen vara så? Nej, definitivt inte, även om det kan verka så. Manschettknapparna uppstod under 1600-talet, men blev riktigt populära först under 1800-talet, för att sedan tappa i popularitet. Men under 1980-talet hände någonting och manschettknappar blev återigen populärt, och det har de förblivit sedan dess, i huvudsak då bland män men även också till viss del för kvinnor. För övrigt kan här påpekas att det finns manschettknappar som designats med kvinnor som målgrupp. Dessutom: Greta Garbo använde sig gärna av manschettknappar, och om det var bra nog för henne så är det bra nog för mig.

Manligt, kvinnligt… vadå?
Sedan det där med att det finns manschettknappar designade med just kvinnor som målgrupp är någonting som jag tycker är lite tveksamt. Jag tycker ju inte om när saker och ting läggs i olika fack. Det kväver kreativitet och förmågan att uttrycka sig. Tycker jag någonting ser bra ut, ja, då gör jag det. Ofta kan jag också någorlunda förklara varför jag tycker som jag gör. Så också när det gäller manschettknappar, där jag hittat flera stycken som riktar sig till män men som jag ändå köpt. Helt enkelt för att designen var väldigt tilltalande. Att de sedan i huvudsak marknadsförs till män bryr jag mig inte om, jag tycker mest det är lite småfånigt.

Manschettknappar Ox & Bull Silver Round

Ox & Bull Silver. Bild: Getpersonal.se

Klassisk enkel elegans
De senaste manschettknapparna som jag siktat in mig på kommer dock att få vänta lite. Det mesta av lotto-pengarna jag vann är slut och det betyder att jag inte riktigt kan motivera att spendera nästan 2 000 kronor på manschettknappar. Det handlar om Ox & Bull Silver Round, som ju är väldigt väldigt eleganta (och jag har lite svårt att se någonting som gör dem speciellt manliga). Att de är i silver gör ju att de inte är de billigaste manschettknapparna i Getpersonals sortiment, men jag skulle nog säga att de är de snyggaste. Visst har de en hel massa andra fina manschettknappar, men just de här är de som jag har siktet inställt på nu. En dag…

Personlig touch
Sedan gillar jag också att det går att få dem med en personlig gravering. Så vitt jag kan se lämpar de sig utmärkt för det, men då gäller det bara för mig att komma på vad jag vill gravera dem med. Jag tror att jag här kommer att hålla det enkelt och klassiskt och helt enkelt välja att låta gravera in mina initialer på dem. Tillräckligt för att ge dem en personlig touch, men inte så mycket att graveringen drar alltför mycket uppmärksamhet till sig. Det är alltid en svår balansgång där, att inte överdriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *