Äga eller inte äga?

Jag har jättesvårt för att bestämma mig hur jag vill bo och under vilka former det i så fall skulle vara. Många verkar ju drömma om att äga sitt boende, eftersom att det gör att man sitter på en investering när man väl bor där. Problemet är väl bara att man ofta inte äger allt, i många fall så kanske det är så att man har så höga lån att man faktiskt inte äger något alls, samtidigt som man är ansvarig för allt som kan gå sönder. Det betyder med andra ord att det inte är speciellt säkert, och att behöva ha koll kan kännas kämpigt kan jag tro. Men visst, i det långa perspektivet så är det väl såklart så att det är en fördel att äga, men om man inte har den ekonomin som krävs så är det nog kanske bättre att bo i bostadsrätt eller till och med hyresrätt.

Jag vet inte hur jag ska göra

Jag har möjlighet att flytta på mig. Jag bor för närvarande i en bostadsrätt som jag trivs rätt bra i, men jag vet inte riktigt om jag pallar med alla de regler och styrningar som föreningen kräver. Det känns lite som att jag befinner mig i limbo mellan att äga helt eller bara hänge mig åt hyresrätterna och låta någon annan stå för kulorna. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag borde göra, bara att jag vill göra något. Ser man på värdet så ska det inte vara några problem för mig att göra en vinst på min lägenhet, men då är ju frågan vad man ska välja för mäklare. Jag vill ju inte gärna betala en mäklare en stor summa pengar, så därför är det nog läge för mig att börja kolla runt lite mer noggrant än vad jag har gjort hittills. Dock har jag upptäckt Hemverket, en mäklare som säger sig ha ett fast arvode på 10 000 kronor. Hur mycket det stämmer vet jag inte, men det är värt att kolla närmare på. Läs mer på hemverket.se om ni inte tror mig.

Man kan lugnt påstå att jag är i valet och kvalet och jag är faktiskt ganska rådvill inför vad jag vill göra. Jag kommer inte göra något förhastat, det är bara dumt. Det finns ju både negativa och positiva saker med alla boendeformer, men saken är väl den att jag måste hitta den boendeform som faktiskt passar mig och mitt behov. Jag vet inte vad det är än, men jag är säker på att jag kommer fram till det förr eller senare. Om inte annat få jag helt enkelt konsultera mamma i vanlig ordning, hon brukar kunna hjälpa mig på rätt väg.

house-1562924_640

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *